Vormen van coaching

Vormen van coaching

Scrum coaching is mogelijk in diverse vormen. Een greep uit de mogelijkheden:

Begeleiding bij retrospectives

                   
4

Organisatie en begeleiding van een retrospective. Een betrekkelijk snelle vorm van coaching die toch al veel resultaat kan leveren. De retrospective is de belangrijkste meeting binnen het Scrum framework en helpt teams al terugblikkend te werken aan hun eigen verbetering. Coaching tijdens zo’n retrospective kan een goede manier zijn om taboes te doorbreken, ogen te openen en richting te geven aan de aanpak van hinderpalen.

Trainingsdag

8                   

Om kennis over Scrum binnen een organisatie aan te brengen, uit te diepen en bij te schaven is een trainingsdag een geschikt en leuk instrument. Gedurende de trainingsdag wordt er in afwisselende werkvormen (want Scrum moet leuk zijn!) gewerkt aan de kennisbehoefte van de organisatie. Op een optionele tweede terugkomendag kan de kennis worden uitgediept en kan er dieper op praktijkvragen worden ingegaan.

Begeleiding van alle sprintmeetings

8 2 2 2 2 2 2 2 2 8
               

Een intensievere manier van begeleiding kan worden verkregen door een coach gedurende een sprint (normaliter 2 weken) bij alle meetings aanwezig te laten zijn. De coach helpt het team dan op een effectieve manier een planning voor de sprint op te stellen (volgens de ‘Wat’ en ‘Hoe’-vragen), is aanwezig bij de dagelijkse scrum meetings aan het begin van de dag en helpt tijdens de review en retrospective meetings de sprint te evalueren. Tussendoor kan de coach het scrum team helpen met het ‘groomen’ (opschonen en bijwerken) van de product backlog.

Externe scrum master

8 8 8 8 8 8 8 8 8 8

De meest ingrijpende en tegelijk meest effectieve vorm van coaching kan worden bereikt door inzet van een coach als scrum master binnen een of meer gelijktijdige sprints in de organisatie. Op die manier wordt er vanaf dag één een verbetering in de output gerealiseerd, doordat de coach in zijn hoedanigheid als scrum master het proces kan stroomlijnen en alle betrokkenen kan helpen groeien in hun rollen. Daarnaast is er veel ruimte voor informeel contact en daardoor een veel ‘geruislozere’ vorm van coaching. De coach is feitelijk een ‘infiltrant’ in de organisatie en kan zijn werk daardoor optimaal doen.